Literarni večer Alenke Mihorič: Kodeljice


27. maj, je bil lep in topel petek. Člani KUDa JaReM smo se zbrali, da bi s skupnimi močmi predstavili našo članico Alenko Mihorič, Medvodčanom.


Veliko truda je bilo vloženega v pripravo takega dogodka. Tokrat so nam na pomoč priskočili nadobudni učenci Glasbene šole Franca Šturma, ki ima podružnico tudi v Medvodah. Ti so z zvoki svojih flavt in violončela ustvarili prav poseben občutek. Člani društva se zato iz srca zahvaljujemo Joni Urbanc ZnojKatrini BriškiGregorju Mateju KlunuAgati Pflaum in Gabrijelu Pflaumu, ter seveda njihovim učiteljicam Vesni BelićNevenki Tršan Hočevar in Špeli Golobič.
Prav nenavadno je, koliko toplote lahko v srcu ustvari glasba mladih.  



Srčinka prireditve pa je bila seveda Alenkina poezija, ki so jo interpretirali Irena Cigale, Janez Meglič, Matej Cigale in avtorica.
Njeni soneti in pesmi v prostem verzu so gledalce navdušili in jih napolnili z novimi občutki. Pesmi govorijo o povezanosti z gorami in naravo, raziskujejo avtoričino spoprijemanje z eksistencializmom in seveda o njenem odkrivanju topline človeškega srca. Ta mavrica se je publike vidno dotaknila in v njih vzbudila zanimanje.


Prireditev je zaključil pogovor avtorice s pesnico Mojco Luštrek, v katerem sta podrobno predstavili ne le avtorico, temveč tudi njen pogled na svet, njeno razmišljanje in njeno razumevanje lastne poezije.


Foto: Roman Mihorič
Literarni večer Alenke Mihorič: Kodeljice Literarni večer Alenke Mihorič: Kodeljice Reviewed by Irena Cigale on 13:37 Rating: 5

2 comments:

Powered by Blogger.