V zavetju besede 2017, literarni natečaj za starejše avtorje, ki pišejo v slovenskem jeziku


Namenjen je starejšim avtorjem in avtoricam (leta niso »predpisana«).
Avtorji lahko sodelujejo s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besedili. Število poslanih prispevkov je omejeno na 5 pesmi, 7 strani proze ali drame. Vsak prispevek naj bo označen samo s šifro avtorja, ne z avtorjevim imenom; svoje podatke pa vpišite v e-prijavo na spletni strani JSKD/literatura - avtorjevo ime, domači naslov, letnica rojstva, elektronski naslov ter telefonska številka, poklic/izobrazba, kratka biografija do 7 vrstic (ta naj se nanaša predvsem na ukvarjanje s pisanjem ter z dosedanjimi objavami) ter število izdanih knjig v samozaložbi:
e-prijava

Prispela besedila bodo prebrali strokovni spremljevalci, ki bodo na regijskih srečanjih vodili literarno delavnico, namenjeno predvsem analizi poslanih besedil in pogovoru o literarnem ustvarjanju nasploh. Regijskih srečanj bo šest, JSKD jih bo pripravil skupaj s svojimi izpostavami:  
četrtek, 1. junija 2017 – Gozd Martuljek (JSKD OI Jesenice)
ponedeljek, 5. junija 2017 – Logatec (JSKD OI Logatec)
četrtek, 15. junija 2017 – Ravne na Koroškem (JSKD OI Ravne na Koroškem)
petek, 8. septembra 2017 – Maribor (JSKD OI Maribor)
četrtek, 21. septembra 2017 – Tolmin (JSKD OI Tolmin)
torek, 26. septembra 2017 – Metlika (JSKD OI Metlika)

Med avtorji, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj, bo državni selektor dr. David Bandelj izbral osem finalistov. Izbrani avtorji bodo povabljeni na državno srečanje starejših literatov, ki ga bo JSKD pripravil skupaj s svojo izpostavo v Idriji, in sicer: v torek, 7. novembra 2017. V okviru državnega srečanja bomo izvedli literarno delavnico, literarni večer s finalisti in  podelili priznanja za najboljšo samozaložniško knjigo 2016.
Prispevke za literarni natečaj je treba poslati do petka, 5. maja 2017, na elektronski naslov: mentor@jskd.si (Zadeva: V zavetju besede 2017), svoje podatke pa vpisati v e-prijavo . Kdor nima svojega elektronskega naslova, se lahko za pomoč obrne tudi na območne izpostave JSKD.  
 
                                                                                                                                        Posredovala:
                                                                                                                                 Dragica Čuk Novak
V zavetju besede 2017, literarni natečaj za starejše avtorje, ki pišejo v slovenskem jeziku V zavetju besede  2017, literarni natečaj za starejše avtorje, ki pišejo v slovenskem jeziku Reviewed by Irena Cigale on 04:43 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.