Natečaj za nagrado modra ptica



Skupina Mladinska knjiga že petič razpisuje književno nagrado modra ptica za najboljše še neobjavljeno književno delo, in sicer za zvrst »roman za odrasle«. Znotraj romana je natečaj odprt za vse žanre in vsebine.
Avtorje in avtorice vabimo, naj na natečaj prijavijo svoja še neobjavljena dela, ki niso krajša od 7 in daljša od 15 avtorskih pol in so v izvirniku napisana v slovenskem jeziku. Delo, ki ga prijavljajo, ne sme sodelovati še v kakšnem drugem natečaju.
Vsa dela morajo biti poslana po pošti na naslov Mladinska knjiga Založba d. d., Slovenska 29, 1000 Ljubljana, s pripisom »Nagrada modra ptica«. Natisnjena morajo biti v sedmih izvodih na papirju v formatu A4, pisava Times New Roman, velikost črk 12, razmik 1,5 vrstice. Avtorji naj založbi posredujejo naslov stalnega bivališča, naslov e-pošte in številko mobilnega telefona. Skrajni rok za oddajo besedila na pošto je 16. avgust 2017.
Strokovna komisija v sestavi Nela Malečkar (predsednica), Aljoša Harlamov (namestnik predsednice), Andrej Blatnik, Andrej Ilc, Bojan Švigelj, Matjaž Vračko in Tatjana Stojić (člani) bo prebrala vsa prispela dela in najboljšemu podelila nagrado v višini 12.000 evrov bruto. Nagrada vključuje avtorski honorar do naklade 5.000 izvodov.
Nominirance in zmagovalni roman bomo razglasili sredi novembra 2017, nagrada pa bo podeljena ob izidu knjige v prvi polovici leta 2018.
Pravilnik o podelitvi nagrade in širša obrazložitev o nagradi oziroma natečaju je objavljen tukaj (pdf)


Posredovala Dragica Čuk Novak
Natečaj za nagrado modra ptica Natečaj za nagrado modra ptica Reviewed by Loksorr on 10:49 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.