Natečaji


Založba Pivec razpisala 19. nagradni natečaj pesniškega turnirja

Ljubljana, 20. januarja - Založba Pivec razpisuje natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku. Na njem lahko s samo eno pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov oziroma vrstic, sodelujejo avtorji, stari vsaj 16 let. Strokovna žirija bo 18. marca objavila imena 24 najbolj uspešnih avtorjev, ki se bodo konec marca in v začetku aprila pomerili na dveh polfinalnih turnirjih.

V finalu, ki bo 26. aprila v Mariboru, se bo na koncu pomerilo 12 izbranih pesnikov ali pesnic. Strokovna žirija bo tedaj izbrala viteza oziroma vitezinjo pesniškega turnirja 2019, ki bo prejel/a kovano vrtnico, knjigo in denarno nagrado v višini 505 evrov. Svojega nagrajenca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo, so sporočili iz založbe Pivec.
Pesem je za natečaj treba poslati najkasneje do 1. marca na naslov Založba Pivec, Krekova 13, 2000 Maribor, s pripisom PESNIŠKI TURNIR 2019. Pesem naj bo podpisana s šifro, v posebni kuverti, označeni s šifro, pa naj bodo zabeleženi avtorjevo ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka.

Pesniški natečaj Term Snovik


V Termah Snovik bomo letos že enajstič počastili slovenski kulturni praznik s pesniškim natečajem. Razpis je namenjen dvema kategorijama – odrasli in otroci do 15. leta.
Tema letošnjega natečaja je: »NARAVA«.

Nagrada za najboljšo pesem:

  • v otroški kategoriji: Družinska vstopnica (2 odrasla + 2 otroka)
  • v odrasli kategoriji:MASAŽA »EKO Snovik«(80 min masaža celotnega telesa z zeliščnimi olji)
Svojo pesem pošljite do 4. 2. 2019 na elektronski naslov: events@terme-snovik.si in v zadevo napišite: Za natečaj. Ne pozabite pripisati svojih podatkov.
Rezultate natečaja bomo razglasili na literarnem večeru, ki bo v petek, 8. 2. 2019 ob 18. uri v Termah Snovik.
Želimo Vam obilo umetniških užitkov in Vas vabimo k sodelovanju.
Terme Snovik

Literarni natečaj poezije in kratke proze

Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine razpisuje literarni natečaj poezije in kratke proze z naslovom Ujeti trenutki. Tokrat bo posvečen 120. obletnici smrti Dragotina Ketteja in 70. obletnici smrti Slavka Gruma; vodilni misli natečaja, ki so ga v društvu naslovili Ujeti trenutki, sta:
Kakor meglice, / kakor vodice / sredi te reke / časi hitijo … (D. Kette: Na Krki)
Privid je edini paradiž, iz katerega ne moremo biti izgnani. (S. Grum: Dogodek v mestu Gogi)
Avtorja teh misli sta močno zapisana v kulturno zavest Novomeščanov, zato bo njun prispevek osvetlil tudi članek v zborniku, ki bo izšel ob zaključku literarnega natečaja.
NAVODILA ZA SODELOVANJE NA NATEČAJU
Literarni natečaj poteka v treh skupinah:
1. skupina: osnovnošolci od 7. do 9. razreda
2. skupina: srednješolci
3. skupina: odrasli
Na natečaju lahko sodelujete z naslednjimi prispevki:
a) tri pesmi v poljubni pesniški obliki;
b) kratka zgodba (do 6000 znakov s presledki);
• Vsak prispevek naj bo lektoriran.
• Prispevke označite s skupino in šifro ter jih pošljite na elektronski naslov Slavističnega društva Dolenjske in Bele krajine: sddbk17@gmail.com, zadeva: Literarni natečaj_2019.
• V ločenem sporočilu pošljite naslednje podatke:
a) osnovnošolci in srednješolci: šifra, podatki o avtorju (ime, priimek, šola, razred), ime in priimek ter elektronski naslov mentorja/mentorice;
b) odrasli: šifra, ime in priimek avtorja, letnica rojstva, naslov bivanja.
• Rok za oddajo prispevkov je 7. april 2019.
Strokovna komisija bo izmed poslanih prispevkov izbrala devet najboljših – po tri iz vsake skupine.
Zaključna prireditev s podelitvijo simboličnih nagrad in priznanj bo predvidoma 6. junija 2019 v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu. Ob tej priložnosti bodo vsi udeleženci natečaja prejeli zbornik literarnega natečaja.
Udeleženci natečaja z oddajo literarnih besedil zagotavljajo, da so sami avtorji prispevkov, da ti niso bili še nikjer objavljeni in da soglašajo z objavo v zborniku.
Dodatne informacije: dr. Jožica Jožef Beg, predsednica Slavističnega društva Dolenjske in Bele krajine (T: 040 519 046; e-naslov: jozica.beg@guest.arnes.si, sddbk17@gmail.com).
Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine
Posredovala: Joži Kokalj

Natečaji Natečaji Reviewed by Irena Cigale on 04:19 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.