Literarni natečaj glas ženske 2016

Pokrajina Gorica razpisuje v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica literarni natečaj »Glas ženske« na temo: Socialna omrežja povezujejo ali ločujejo ljudi?

Natečaj je ločen v dve sekciji: sekcija A je namenjena srednješolkam, sekcija B pa ženskam starejšim od 30 let.

Na natečaju lahko v okviru sekcije A sodelujejo dijakinje srednjih šol goriške pokrajine v Italiji in Severne Primorske v Sloveniji ali dijakinje s stalnim bivališčem na navedenem območju, v okviru sekcije B pa ženske, starejše od 30 let, s stalnim bivališčem goriške pokrajine v Italiji in Severne Primorske v Sloveniji. Sodelovanje na natečaju je brezplačno.

Prispevki v prozi (povesti, pisma, dnevniki, scenografije, gledališka dela itd.), ki še niso bili objavljeni ali v tisku, morajo biti pisani na stroj ali računalnik, obsegati pa smejo največ 4 strani (30 vrstic vsaka stran). Prispevke pošljite v treh (3) izvodih na naslov: Oddelek za družbene dejavnosti, Trg E. Kardelja 1, 5000 Nova Gorica, do 2. maja 2016 do 12. ure ali na Ufficio protocollo della Provincia di Gorizia, Corso Italia 55 - 34170 Gorizia.

Prispevke je potrebno poslati ali izročiti v zaprti ovojnici, na kateri je navedeno: »Vsebuje prispevek za natečaj Glas ženske« - »Sekcija A« za srednješolke oz. »Sekcija B« za ostale sodelujoče. Prispevki morajo biti anonimni, poleg tega pa jim mora biti priložena zaprta kuverta, v kateri so osebni podatki: naslov, davčna številka, telefonska oz. gsm številka in elektronska pošta avtorice, pri sekciji A pa tudi naziv šole. Pokrajina Gorica jamči, da bo zahtevane osebne podatke uporabila izključno za namen natečaja ob spoštovanju zakona 675/96.

Poslana dela se ne vračajo in ostajajo last Pokrajine Gorica, ki si pridržuje pravico do morebitne objave. V ta namen morajo udeleženke v priloženi zaprti kuverti z osebnimi podatki iz 4. člena predložiti izjavo, v kateri potrjujejo, da gre za še neobjavljeno delo, da vnaprej dovoljujejo objavo in da se izrecno odpovedujejo avtorskim pravicam.

Nagrade za sekcijo A »Srednja šola« so naslednje:
  • Prva nagrada za najboljši prispevek v slovenskem in italijanskem jeziku – vsaka po 500 EUR.
  • Nagrada za najboljši prispevek v slovenskem in italijanskem jeziku za vsako sodelujočo šolo – 100 EUR.
  • Komisija lahko podeli posebno nagrado – 300 EUR.
Nagrade za sekcijo B »Over 30« so naslednje:
  • prva nagrada za najboljši prispevek v slovenskem in italijanskem jeziku – vsaka po 400 EUR.
  • poleg tega lahko komisija podeli dve priznanji (eno za slovenski prispevek in eno za italijanski) v vrednosti 100 EUR vsaka.

Komisija je sestavljena iz predstavnic italijanskega in slovenskega kulturnega življenja. Predsednik/predsednica komisije je odbornik/ica za enake možnosti pri Pokrajini Gorica.

Odločitve so nepreklicne. Komisija lahko podeli eno ali več nagrad, lahko pa tudi več enakovrednih nagrad. V tem primeru se vsota razdeli med zmagovalke.

Zmagovalke morajo nagrade prevzeti osebno na posebni slovesnosti. Kraj, datum in uro bomo naknadno sporočili.

Pogoj za sodelovanje na natečaju je spoštovanje vseh določil tega pravilnika, posledica neupoštevanja pravilnika je izključitev kandidatke.

Celotno besedilo natečaja v slovenskem jeziku:

Literarni natečaj glas ženske 2016 Literarni natečaj glas ženske 2016 Reviewed by Loksorr on 00:49 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.