Samozaložniška knjiga 2015

Revija Mentor, ki deluje v okviru Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, razpisuje natečaj za najboljšo leposlovno knjigo, izdano v samozaložbi, z letnico 2015.

Natečaj je namenjen vsem avtorjem, ki so lani sami izdali pesniško zbirko, prozo ali zbirko dramskih besedil, napisano v slovenščini, in so sami plačali zanjo stroške ali so del stroškov za tisk dobili s pomočjo sponzorjev.

Knjige (1 izvod) je treba poslati na naslov JSKD, revija Mentor, Štefanova 5, 1000 Ljubljana do četrtka, 30. junija 2016, skupaj z lastnimi podatki (ime in priimek, letnica rojstva, naslov, e-naslov, telefon/gsm, kratek CV z izdajo dosedanjih publikacij, kratek opis dosedanjega literarnega ustvarjanja).


Rezultati bodo znani do sredine septembra, objavljeni pa bodo na spletni strani JSKD, www.jskd.si. Vsi prijavljeni boste obvestilo o izboru dobili po elektronski pošti, vabilo na podelitev priznanj in sodelovanje na okrogli mizi o samozaložništvu pa še po klasični pošti.

Najboljši avtor bo za nagrado dobil recenzijo v eni od jesenskih številk revije Mentor v letu 2016 in priznanje na podelitvi ob državnem srečanju literatov seniorjev – V zavetju besede 2016, v petek oz. v soboto (ko bo potekala okrogla miza) - 18. in 19. novembra 2016, v Mariboru.

Knjige bo pregledala in izbirala tričlanska žirija, v kateri bodo pisatelj in dramatik Goran Gluvič, državni selektor za srečanje seniorskih piscev 2016, Marjan Pungartnik, ter urednica revije Mentor, Barbara Rigler.

vir.
Samozaložniška knjiga 2015  Samozaložniška knjiga 2015 Reviewed by Loksorr on 08:49 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.