Poskrbimo, da bodo naši otroci prejeli prave vrednote in imeli radi Slovenijo


Revija Demokracija in založba Nova obzorja, d. o. o., objavila javni razpis za izvirno slovensko pravljico, ki bo primerna za otroke do 10. leta starosti.

Javni razpis poteka od 27. septembra do 19. oktobra 2018.

Splošni pogoji javnega razpisa:

1. Na javnem razpisu s svojimi besedili lahko sodelujejo uveljavljeni in neuveljavljeni avtorji, ki izpolnjujejo v tem razpisu določene pogoje.
2. Avtorji sodelujejo na javnem razpisu s pravljico, ki lahko obsega skupaj s presledki med 5.000 do največ 8.000 znakov.
3. Pravljice morajo biti izvirne, še neobjavljene in napisane v slovenskem jeziku
Pravljica naj obravnava nevarnosti, ki jih prinašajo multitikulturalizem in ilegalne migracije.
Pravljica mora krepiti narodno zavest in v otroki spodbuditi domoljubje, pripadnost tradicionalni družini, ki je temelj in branik slovenstva.
Pravljica mora imeti pozitivne junake (otro¬ka/e, starše, družino) in negativne junake. Pravljica naj ima srečen konec ali naj vsaj daje upanje, da pravica in resnica ter narodna zavest, domoljubje in družina na koncu vedno zmagajo.
Podrobnejše smernice razpisa
- Pravljica je lahko v verzih ali v prozi.
- Glavni liki so lahko vzeti tudi iz že obstoječe slovenske otroške literature oziroma pravljic, ki pa naj v novi dogodivščini zaživijo v skladu z domoljubnimi in družinskimi vrednotami (npr v smislu: Kekec gre na Kolpo branit mejo...).
- Dogajanje je lahko postavljeno v čas katerega od slovenskih praznikov (božič ali velika noč).
- Pravljica (če je mišljena kot slikanica za mlajše otroke) ima lahko za glavne osebe tudi poosebljene živali, pri čemer pozitivne junake predstavlja domača živalska vrsta, vsiljivce oziroma negativce pa tujerodna invazivna vrsta.
- Poudarek naj bo na koncu v tem, da je lepo živeti v tradicionalni družini (oče, mama, otroci) in obkrožen s sonarodnjaki/ svojo vrsto.
4. Avtorji pošljejo natisnjeno besedilo s priporočeno pošto na naslov:
Nova obzorja, d o. o., 
Linhartova cesta 13,
1000 Ljubljana
 s pripisom: 
»Pravljica - javni razpis 2018«. 
Zraven besedila naj priložijo zapečateno ovojnico s kodo (ali psevdonimom), v kateri so zapisani ime in priimek, naslov in telefonska številka ter naslov pravljice.
Z oddajo besedila se avtor v celoti strinja z vsebino pogojev tega razpisa.
6. Strokovno komisijo sestavljajo: zunanja članica, novinarka televizije Nova24TV Marjanca Sche- icher, novinarka Demokracije Lucija Kavčič ter namestnik glavnega in odgovornega urednika Demokracije Metod Berlec.
7. Strokovna komisija bo na natečaju upoštevala vse pravljice, ki bodo na zgoraj navedeni naslov in z vsemi zahtevami tega razpisa prispele do vključno 19. oktobra 2018.
8. Strokovna komisija bo izbrala tri najboljše pravljice in jim podelila tri nagrade. Prva nagrada je 300 evrov neto, druga nagrada 200 evrov neto in tretja nagrada 100 evrov neto.
Strokovna komisija lahko predlaga za odkup tudi druge pravljice.
9. Prireditelj bo avtorjem treh nagrajenih pravljic izplačal honorarje ob izidu prve pravljice.
10. Imena nagrajencev bodo objavljena v Demokraciji številka 43, in sicer 25.10.2018. Prvo nagrajeno in odkupljeno pravljico bo založba izdala v knjižni obliki. Pridružujemo si pravico objaviti tudi drugo in tretjo nagrajeno pravljico.

Nova obzorja, d. o. o.
Jože Biščak, direktor
Ljubljana, 27. 9.2018
Poskrbimo, da bodo naši otroci prejeli prave vrednote in imeli radi Slovenijo Poskrbimo, da bodo naši otroci prejeli prave vrednote in imeli radi Slovenijo Reviewed by Loksorr on 05:17 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.