metaFORA – IZZA ZRCALA, natečaj za najboljšo kratko zgodbo(15.3.2017)

metaFORA je projekt za spodbujanje ustvarjalnega pisanja in izražanja. Deluje kot možnost za uveljavljanje mladih avtorjev, saj ponuja možnost za izražanje kreativnosti in literarno ustvarjanje. Knjižnica jim pri tem nudi spodbudo pri branju in pisanju. Natečaj za najboljšo kratko zgodbo razpisuje Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s Knjižnico Vladimira Nazora - Knjižnice grada Zagreba.

IZZA ZRCALA, natečaj za najboljšo kratko zgodbo

od 15. novembra 2016 do 15. marca 2017
  • Rad/-a pišeš zgodbe? Imaš med 15. in 25 let? Napiši zgodbo z elementi fantastike. Fantastična literatura združuje žanre, ki se oddaljujejo od resničnosti: fantastiko, grozljivko, utopijo in ostale razvojne oblike, ki segajo od pravljic do mitov in futurističnih zgodb. Fantastičnost se pojavi, ko pride do napetosti med realnim in irealnim svetom, na meji med znanim in neznanim. Dogajanje se lahko odvija v navidezno realnem okolju ali pa izključno v fantastičnem okolju.
  • Zgodba naj bo v slovenskem jeziku, naj ima največ 5.400 znakov s presledki in ne sme biti predhodno objavljena. Sodeluješ lahko le z eno zgodbo. 
  • Pošlji jo do 15. marca 2017 na: metafora@mklj.si.
  • Zraven posreduj svoje podatke: ime, priimek, leto rojstva, stalni naslov, e-naslov, telefon, davčno številko (žirija ne bo imela dostopa do navedenih podatkov).
  • Strokovna žirija bo izbrala tri najboljše zgodbe, ki bodo objavljene: v tiskani in e-brošuri, na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana ter na spletni strani Trubarjeve hiše literature. Vse tri najboljše zgodbe bodo nagrajene, razglasitev in javno branje pa bo potekalo aprila 2017 na Noč Knjige.
  • Prvonagrajenec/-ka poleg nagrade dobi tudi mesto člana/-ice strokovne žirije na natečaju metaFORA 2018.


metaFORA – IZZA ZRCALA, natečaj za najboljšo kratko zgodbo(15.3.2017) metaFORA – IZZA ZRCALA, natečaj za najboljšo kratko zgodbo(15.3.2017) Reviewed by Irena Cigale on 11:21 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.