Letošnje prebiranje literature pod Aljaževo trto je bilo nekoliko pozneje kot ponavadi, zato so se organizatorji odločili, da se prireditev prestavi v notranjost. To je bilo seveda v nasprotju z obljubljenim v vabilu, zato smo se člani odločili, da če mi ne moramo biti pod trto, bomo trto ponesli v notranjost. 
 


Čakalo nas je presenečanje. Na filmskem platnu se je ob zvokih narave in igrivih poskokih voda, prepletala Agatina poezija. Režiser filma, naš podpredsednik Janez Meglič, nam je predstavil pesnico Agato Trojar? Odlična rešitev. Da smo bili v hiši, je bilo v nasprotju z obljubami. S pomočjo predsednika KUD JaReM, Romana Verasa, ki je prinesel svojo sliko Aljaževe trte.

Branje literature je potekalo v dveh sklopih. Med njima je bil glasbeni premor. Literatura brez glasbe je kot juha brez soli. To je prinesla Alja Šlenc iz Verja. Zaigrala je 1. stavek Vivaldijevega koncerta v G-duru in Salut d'Amour skladatelja Edwarda Elgarja.




Potem je sledila literatura. Predstavili so se nam pesnici Agata Trojar in Mira Velkavrh, ter prozaistka Irena in Matej Cigale. Slednja sta prebrala tudi po dve pesmi manjkajočih pesmic, članic literarne sekcije, Alenke Mihorič in Andrejke Jereb.

Redko se oglasi kdo izmed poslušalcev. Z mladostnimi koraki je prišel na oder Roman Veras. V hipu se je spremenil v betežnega starčka in recitiral, pravzaprav odigral, pesem spominov, ki je nastala v domu za ostarele. Lepa pesem. A smo se oddahnili, ko je poravnal svoje obrazne gube in postal spet poskočni Roman.



Bil je prijeten in tople večer, ki je v prisotnih prinesel spomin na poletje in na toplo morje.
Reviewed by Loksorr on 08:07 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.