Prevajalnica JSKD 2016: Mladi avtorji in avtorice

Prevajalske delavnice leposlovja JSKD 2016

Organizatorji:JSKD RS in revija Mentor v sodelovanju z območno izpostavo Izola
Kraj izvedbe:Izola
Termin:od četrtka popoldne (16.00), 29. septembra, do nedelje popoldne, 2. oktobra 2016 (približno 13.00).
Mentorji:Andrej Pleterski, Marjeta Drobnič, Irena Samide, Nadja Dobnik, Tatjana Jamnik, Jure Potokar
Cena:60,00 €
Število udeležencev:Delavnice za posamezni jezik ne bomo izvedli, če bo prijavljenih manj kot sedem udeležencev.
Rok prijave:petek, 16. september 2016
Prevajalnica JSKD je namenjena mladim prevajalcem, dijakom, študentom tujih jezikov in drugim, ki jih zanima literarno prevajanje leposlovja. Pogoj za udeležbo je dobro poznavanje tujega in slovenskega jezika. V delavnicah udeleženci ob pomoči uveljavljenih prevajalcev individualno in skupinsko prevajajo besedila iz sodobnih tujih literatur. Letos lahko izbirajo med šestimi jeziki: francoščino, španščino, slovaščino, nemščino, angleščino in poljščino … Prevajalske delavnice 2016 so posvečene mladim avtorjem in avtoricam, njihovim prvencem in nagrajenim literarnim delom.

Način dela
Udeleženci bodo večino besedil dobili že pred delavnicami, da jih bodo lahko (v grobem) prevedli doma. Na sami prevajalski delavnici bodo skupaj z drugimi prevajalci in z mentorji iskali najboljše rešitve in pripravili »skupen« prevod. Odlomke prevedenih besedil bomo objavili v februarski številki revije Mentor leta 2017. Večerni dogodki: pogovori z uveljavljenimi prevajalci.

Stroški
Kotizacija za prevajalsko šolo znaša 60,00 € (DDV je vključen). Sklad bo po prejemu prijavnice poslal udeležencem predračun s položnico. Plačati je treba po predračunu pred začetkom šole. Šolnino povrnemo le v primeru bolezni na podlagi zdravniškega spričevala. Vsi udeleženci dobijo potrdilo o udeležbi in aktivnem sodelovanju!

Za bivanje in prehrano poskrbijo udeleženci sami.


Več podatkov dobite na spletni strani JSKD


Prevajalnica JSKD 2016: Mladi avtorji in avtorice Prevajalnica JSKD 2016: Mladi avtorji in avtorice Reviewed by Loksorr on 04:11 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.