RECIKLAŽA: Razglasitev Literarnega zavetnika-ce za 2016

Naslov letošnje teme natečaja se je glasil Krasna nova Evropa. Udeležilo se nas je 98 literatov.

Prav tam, kjer se poslavljamo od visokih hribov in nam pred očmi zasije gričevnata pokrajina, je Sveta Trojica.
V nekaj letih je ob izjemni spretnosti mladih organizatorjev postala priljubljen kraj srečanj literatov. Težko si je predstavljati, koliko sponzorjev, prostovoljcev in garaškega dela je potrebno za izpeljavo RECIKLAŽE.
Letos so tisti, ki še niso obiskali znamenite, res vredne ogleda, trojiške cerkve, začeli z ogledom le-te. Za stare znance je bila v tem terminu organizirana trojiška literarna pot. Oči so se odpočile ob pogledu na spokojno pokrajino, kjer se zdi, da je življenje lahkotno. Narava, termalni vrelci, nepregledna polja biološko neoporečnih kmetijskih pridelkov, privlačijo vsakogar. V osrčju sveta si, povsem varen. Gostišča privabljajo goste z odlično domačo kulinariko. Ob oznakah so pogosti kotlički za bograč. Eno izmed najbolj znanih tamkajšnjih specialitet.
Krajši odmor. In že se znajdemo v Kulturnem domu



Uprizoritev dveh prizorov iz igre Agatine skrivnosti nas očara. Dogajanje iz časov celjskih grofov je paša za oči in ušesa. Oblačila mogočnežev iz tistih časov in njihove navade, niso dolgočasili niti res da majhnega števila zahtevnih otrok. 

V avli Kulturnega doma je bila postavljena razstava Zgodbe, utrinki in določeni eksponati Ljudskega muzeja Rogaška Slatina





Pred kosilom, udeleženci natečaja smo dobili brezplačne bone, je bil mogoč ogled Čebelarstva Vogrinčič. Da se je prilegla domača hrana in senca na prostem, ni treba poudarjati.
Po daljšem odmoru je sledil „ trenutek resnice“. Uvodoma smo bili deležni odlične zaključne prireditve. Po razglasitvi nagrajencev in Literarne zavetnice, izbrana je bila literatka Tanja Mastnak, smo se udeležili druženja v samostanski kleti. Kupili smo obsežen zbornik, čeprav so bile v njem objavljene samo zgodbe zmagovalcev in nekaj najboljših prispevkov po mnenju strokovne komisije. Vsem udeležencem natečaja so podarili „ključek“, na katerem so objavljeni vsi prispevki. Odlična rešitev!



Toplo vam priporočam RECIKLAŽO. Dodelajte prispevke, kolikor je mogoče. Tako dobri organizatorji in njihovi sodelavci si zaslužijo najboljše.


Pazite. Program je prilagojen ljudem z dobro kondicijo. Če je nimate, se boste morali znajti po svojem in se, na žalost, delu programa odreči.


RECIKLAŽA: Razglasitev Literarnega zavetnika-ce za 2016 RECIKLAŽA: Razglasitev Literarnega zavetnika-ce za 2016 Reviewed by Irena Cigale on 12:06 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.